logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc
Acer tschonoskii var. rubripes är ett vackert blickfång med sina ljusa höstfärger. Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Sortiment lönnar

Vårt stora intresse av det fascinerande lönnsläktet har satt sina spår i plantskolan också. Här finns drygt 150 olika arter och sorter!

Genom åren har vi själva sett vilka sorter som vi tycker är speciellt odlingsvärda. En del av dessa har vi också planterat i trädgården.

Vi har många olika sorter av de traditionella lönnarna från Japan, dvs Acer palmatum - Japansk lönn, Acer japonicum - Solfjäderslönn och Acer shirasawanum - Shirasawalönn.

Därutöver har vi andra arter av lönnar som är väl så intressanta. Inte minst för er som vill ha riktigt härdiga lönnar finns alternativ till de vanliga lönnarna från Japan.

Vi köper in både färdigvara från specialplantskolor i norra Europa samt också allt mer småplantor som vi själva odlar några år innan försäljning.

Sorterna av lönnar från Japan är i huvudsak ympade och då på en rot av Acer palmatum. Många av arterna som vi själva odlar vidare är frösådda.

Välkommen till plantskolan där du kan finna lönnar för både den lilla trädgården, odling i kruka och till större planteringar.

Här kan ni läsa vår sortimentslista för år 2017. Läs mer>>