logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc
Acer tschonoskii var. rubripes är ett vackert blickfång med sina ljusa höstfärger. Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Sortiment lönnar - Kåseberga år 2021

I samband med försäljningen av Ulriksdal på Kivik har vi avvecklat det allra mesta i plantskolan. Men de japanska lönnarna kunde vi inte skiljas från!

Därför fortsätter vi med liten plantskola - öppen bara efter överenskommelse- och med ett riktigt stort sortiment av japanska lönnar. Dryga hundra olika sorter av Japanska lönnar finns i plantskolan våren 2011!

De allra flesta lönnarna driver vi fram själva från inköpta småplantor och efter några år är de färdiga för nya planteringar i t ex din trädgård?

Genom åren har vi själva sett vilka sorter som vi tycker är speciellt odlingsvärda. Många av dessa fanns på Ulriksdal och nu kan vi fortsätta att sälja dem i aceratumet i Kåseberga.

Sorterna av lönnar från Japan är i huvudsak ympade och då på en rot av Acer palmatum. Många av arterna som vi själva odlar vidare är frösådda.

Välkommen till plantskolan där du kan finna lönnar för både den lilla trädgården, odling i kruka och till större planteringar. Kontakta oss för att bestämma tid för dina inköp!

Här kan ni läsa vår sortimentslista för år 2021. Läs mer här>>