logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc

 

Botaniska illustrationer av
Helleborus - julrosor

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

På Ulriksdals Trädgård på Kivik sprider 1000-tals julrosor sin fägring under vårvintern. Nu har du också möjlighet att njuta av dessa vårens budbärare året runt.

I samarbete med illustratören Liselotte Öhman kan Ulriksdals Trädgård på Kivik erbjuda en begränsad upplaga med olika julrosmotiv.

De 6 st olika botaniska illustrationerna av julrosor finns till försäljning i vår butik och vi skickar gärna också på postorder.

Liselotte Öhman - en av sveriges främsta botaniska illustratörer

Liselotte Öhmnan är en av Sveriges främsta illustratörer av djur och växter i vetenskapliga verk. I bland annat Nationalencyklopedin, Sveriges Nationalatlas och Nationalnyckeln finns hennes illustrationer.

Under våren 2008 har Liselotte noggrant studerat julrosornas botanik och säregna egenskaper. Liselotte bor nästan granne med Ulriksdals Trädgård på Kivik, så det har varit enkelt för henne att kontinuerligt följa våra julrosornas utveckling.

>>Läs mer om Liselotte Öhman.

Kollektion med sex olika Helleborus illustrationer.

Kollektionen består av sex Helleborus x hybridus, ”Orientalishybrider”, med olika blomfärger och former. De är tecknade som botaniska illustrationer på klassiskt vis med vetenskapligt namn och närbilder på utvalda egenskaper. Illustrationerna är tryckta på 300 g litografi-koppartryckspapper i en upplaga av endast 500 ex. Varje illustration är individuellt numrerad och signerad. Formatet är 297 x 420 mm (A3).

Försäljning

De botaniska illustrationerna finns till försäljning på Ulriksdals Trädgård på Kivik, i Liselottes atelje, samt genom postorder. Illustrationerna förpackas i en vacker mapp.

De botaniska illustrationerna kostar 300 kr/st. 120 kr tillkommer för emballage och porto vid postorderförsäljning. Samtliga priser är inkl moms.

I våra butiker har ni också möjlighet att köpa inramade illustrationer.

Dessa har silverram, glasskiva samt syrafri passepartout och bakpapp. Tillägg för inramade illustrationer är 500 kr inkl moms per illusttration.

Vi har ingen möjlighet att skicka inramade illustrationer med postförskott. Om ni vill ha annan ram rekommenderar vi Ramgården i Lövestad.

Presenten till alla trädgårdsälskare!

De sex botaniska illustrationerna är den perfekta presenten till alla trädgårdsälskare som även inomhus vill njuta av de vackra julrosorna! Förutom att vara ett utsökt konstverk ger illustrationerna också kunskap om julrosornas spännande botanik.

 

 

Blenheim urn, trädgårdsurnor

Helleborus x hybridus, Black,
.

Baccus vas, trädgårdsurnor

Helleborus x hybridus, Anemone type


Brockwood urn, trädgårdsurnor

Helleborus x hybridus , Double
.
.

Alton vas, trädgårdsurnor

Helleborus x hybridus, Red


Regency urn, trädgårdsurnor

Helleborus x hybridus, White spotted


Stockbridge urn, trädgårdsurnor

Helleborus x hybridus, Yellow