logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Hitta hit

 

Det är enkelt att ta sig till Ulriksdals Trädgård på Kivik. Oavsett om ni kommer med flyg, tåg, buss eller bil.

Kivik är beläget på sköna Österlen i sydligaste Sverige.

Med flyg

Den närmaste flygplatsen är Kristianstad. Med bil tar det ca 30 minuter från flygplatsen i Everöd till Kivik. Och det är gratis parkering på flygplatsen. Det går också bussar från flygplatsen till Österlen. I Kivik är busshållplatsen 2 minuter från Ulriksdals Trädgård på Kivik. Det går också att flyga till Malmö (Sturup) och sedan ta sig till Simrishamn och därifrån vidare till Kivik.

Med buss och tåg

Något tåg har vi inte i de norra delarna av Österlen, förutom den trevliga museijärnvägen mellan Sankt Olof och Brösarp. Däremot har vi utmärkta bussförbindelser. Bussen mellan Kristianstad och Simrishamn passerar genom Kivik och busshållplatsen "Skogsdala" är bara 2 minuters promenad från Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Med bil

Det är inte helt enkelt att hitta till Ulriksdals Trädgård på Kivik. Om ni kommer söderifrån på riksväg 9 är det en skarp vänstersväng i början av Kiviks samhälle. Efter ett rött tegelhus ska ni svänga höger på en mycket liten väg mellan två vita hus.

Om ni kommer norrifrån följ riksväg 9 förbi samhället och bensinmack. Efter 500 m passerar ni ett B&B som heter "Kaptenshuset". Ett hus efter detta svänger ni vänster (mot havet) in på den mycket lilla vägen mellan två vita hus.

Vi vår entré finns en liten parkeringsplats. Är denna full så går det också bra att parkera på den kommunala p-platsen bredvid Kaptenshusets B&B och promenera 5 minuter ner till vår trädgård.

Infart söderifrån. Efter det röda tegelhuset och den vita gaveln sväng höger, mot havet, på den lilla vägen.

Infart norrifrån. Följ riksväg 9 och 500 m efter bensinmacken i Kivik passerar ni B&B Kaptenshuset. Ett hus efter detta svänger ni vänster, mot havet, in på en liten väg.

Detta är den lilla vägen som leder in till Ulriksdals Trädgård på Kivik. I slutet av vägen innan anslagstavlan finns en liten parkeringsplats. När vi har öppet sätter vi upp en "vägpratare" vid stora vägen.

Därefter är ni välkomna att promenera in genom entrën till plantskolan och butiken.