logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Öppet Sortiment Presentkort Acer Camellia Magnolila Övriga Perenner Helleborus Paeonia

Acer - Lönnar

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

Acer japonicum 'Attaryi' visar sina intensiva höstfärger vid entrén till Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Näst efter julrosor är lönnar är vår stora passion. Gemensamt för båda släktena är att de uppvisar en mångfald av färger och former. Medan julrosor sprider glädje när vi som bäst behöver det och verkligen är vårens budbärare, så kan lönnar ge fägring och inspiration året om. Bladen kan vara allt från ljust limefärgade till mörkt purpurröda. Barken kan vara klart röd eller strimmig. Och det finns lönnar för alla sorters trädgårdar. Från den allra minsta med bonsaiträd till ståtliga exemplar för de allra största trädgårdarna.

I vår plantskola finns närmare 150 olika arter och sorter av lönnar, så vi hoppas att ni ska kunna hitta den lönn som passar bäst i er trädgård!

Eftersom vi har gjort en speciell webb om bara lönnar, så ges på dessa sidor bara mer kortfattad info. Speciellt ni som söker info om olika arter och sorter rekommenderas att besöka www.maples.se.

Hitta rätt lönn>>. Här har ni bland annat vår egen 10-i-topp lista med lönnar.

Skötsel>>. Här ges lite allmänna odlingsråd.

Sortiment>>. I plantskolan brukar vi ha cirka 150 olika arter och sorter av lönnar. Här finns sortimentslistan.

Bilder>> Här visas som inspiration bilder av lönnar från Ulriksdals Trädgård på Kivik och andra trädgårdar i främst nordeuropa.