logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Visningsträdgård - Ej mera

 

TV-inspelning

Ett tyskt film-team spelar in ett program för ett tyskt och franskt kulturprogram.

På Ulriksdals Trädgård på Kivik började man plantera ovanliga träd och buskar cirka 1870. Alla ägare sedan dess har varit trädgårdsintresserade och bidragit till trädgårdens utveckling.
Läs mer>> om trädgårdens historia.

Vi bor på fastigheten, företaget har sitt kontor här och i delar av trädgården finns vår plantskola. Vi har därför försökt finna ett koncept som både tillgodoser besökarnas intresse av att se en unik engelskinspirerad 1800-tals trädgård och vårt intresse av att också ha en privat sfär.

Lösningen är att den mer artrika delen av trädgården har vi öppen för besökare under högsäsong. För att poängtera vårt intresse av olika arter och sorter kallar vi denna del för "Botanisk vandring i tid och rum". Här är mer än 400 olika arter/sorter uppmärkta och besökarna klan läsa mer i det utdelade kompendiet.
Läs mer>> om "Botanisk vandring i Tid och Rum"

Hela trädgården inkl de nedre delarna med många ovanliga träd är endast tillgänglig vid våra förhandsbokade guidade visningar.
Läs mer>> om "Guidade visningar".

Genom åren har vi tagit många 1000-tals bilder i trädgården. Här har vi samlat några få av dem i olika bildspel.

Från år 2015 är trädgården helt stängd för visningar, både gruppbokningar och "Botanisk vandring i Tid och Rum". Under många år har vi försökt finna ett koncept för att kunna ha trädgården tillgänglig. Men varje år har detta resulterat i stora kostnader för oss. Därför har vi beslutat att från år 2015 koncentrera våra resurser på plantskolan och helt hålla trädgården stängd för visningar och aktiviteter.