logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc
Den nya webben för "Ulriksdals Trädgård på Kivik" som lanserades våren 2014.

Ny webb

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

För något år sedan råkade jag läsa en blogg om Ulriksdals Trädgård på Kivik. Tjejen berättade att hon varit med på en visning och hur trevligt det var (Tackar!). Men sedan skrev hon också att det ju var synd att webben inte lyckades förmedla hur spännnande och intressant trädgården var. Dåliga bilder som inte alls var i klass med verkligheten ansåg hon.

I och för sig skönt att det inte var tvärt om. Det är betydligt enklare att göra om webben än hela trädgården! Detta fick mig att börja fundera och när jag tittade på webben med nya ögon kunde jag inget annat än att hålla med tjejen. En hel del tråkiga bilder. Dessutom små och med dålig upplösning samt tråkiga gamla bildspel. Inte så konstigt eftersom en del av materialet var ända från år 2002. Det har ju faktiskt hänt en del med både kameror och datorer sedan dess!

Vintern har därför ägnats åt en rejäl uppfräschning av hela webben. Ny layout, mycket nya och större bilder samt genomgång av texterna också. Jag hoppas att detta sammantaget leder till att ni enklare hittar den info ni behöver och att också en mera sann bild av trädgården förmedlas.

Säkerligen har felaktigheter och konstigheter smugit sig in i webben. Hittar ni sådana eller har andra kommentarer är ni väldigt välkomna att berätta för oss.

Vår ambition är att hålla webben hyfsat uppdaterad med aktuell information. Ett arbete som tar sin tid, men vi prioriterar webben framför Facebook och twitter som vi inte aktivt deltager på..

Nästan alla bilder på webben har vi tagit själva och det är vi själva som designar webben. Webbdesignen är gjord i kod och med hjälp av Adobe Dreamweaver.

Samtliga bilder och texter är copyrightsskyddade och får inte användas utan vårt skriftliga godkännande. Press- och mediafolk är välkomna att kontakta oss för att få tillgång till bilder av trädgården.