logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Öppet Sortiment Presentkort Acer Camellia Magnolila Övriga Perenner Helleborus Paeonia
ccc
Koelreuteria paniculata med sina höstfärger vid dammen på Ulriksdals Trädgård på Kivik. Notera de rikliga frökapslarna. I förgrunden en Ginkgo biloba.

Sortiment i plantskolan

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

Vi är en liten plantskola. Men samtidigt försöker vi hålla ett brett sortiment inom släkten och grupper som vi är intresserade av.

Lönnar, magnolior, ovanliga träd och buskar, julrosor, woodlandväxter samt träd och perenner som finns i vår trädgård tillhör de grupper som vi fokuserar på i plantskolan.

Nedan kan du läsa våra sortimentslistor. Dessa uppdateras på våren och gäller sedan under säsongen. Det innebär att vissa växter kan bli slutsålda, men också att nyare inköp inte finns med på dessa listor. Bästa sättet att se vårt sortiment är att besöka plantskolan.

Försäljning sker i plantskolan och på de fåtal mässor som vi deltager i. Vi säljer inte på postorder. Det innebär att vårt sortiment inte är ett "postorder-sortiment" med små krukor, utan vi krukar successivt om plantorna allt efter behov.

Våra sortimentslistor för år 2017:

Kamelia.
Lönnar.
Magnolia.
Övriga träd o buskar.
Träd o buskar med ätliga frukter och nötter.

Inköp av växter juni 2017. Kompletterar ovanstående listor.