logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc
Magnolia grandiflora 'Exmouth' blommar på Uriksdals Trädgård på Kivik och sprider samtidigt en underbar väldoft.

Magnolia - sortiment

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga..

I plantskolan har vi normalt ett 40-tal olika arter/sorter av magnolior. Som vanligt tycker vi det är intressant med olika arter och vi försöker hålla ett brett sortiment av dem.

Som ni kan se på alla bilder här har vi många olika arter och sorter av magnolia i trädgården. Båda sådana som vi själva planterat och även en del exemplar från första halvan av 1900-talet. Dessa arter/sorter har vi normalt också i plantskolan.

Vi köper in magnolior från svenska och nordeuropeiska odlare.

En del magnolior köper vi in som småplantor och driver själva vidare några år innan försäljning.

Här kan ni läsa vår sortimentslista. Läs mer>>