logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Öppet Sortiment Presentkort Acer Camellia Magnolila Övriga Perenner Helleborus Paeonia

Magnolia

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

Rikblommande Magnolia kobus. Ulriksdals Trädgård på Kivik

På 'Ulriksdals Trädgård på Kivik 'finns en del äldre magnolior såsom M.obovata och M. x soulangiana. Under åren har vi själva också planterat magnolior. Denna mycket udda växtfamilj omfattar arter och sorter som ger både skönhet och urtidsskänsla i trädgården. Därför har vi nu också successivt byggt upp ett sortiment av vanliga och lite ovanligare magnolia-arter samt en hel del magnolia-hybrider.

I plantskolan finns drygt 40 olika arter/sorter av magnolior och givetvis då också våra egna favoriter Magnolia sieboldii och Magnolia wilsonii.

Det är inte helt enkelt att hitta den lämpligaste magnolian för sin trädgård eftersom det är så stor variation i storlek, utseende och blomningstid. Här berättar vi mer om de olika magnoliagrupperna. Läs mer>>

Väl magnolian är etablerad kräver den inte några stora skötselinsatser. Läs mer>>

Magnolior är tacksamma fotoobjekt med sina oftast uppseendeväckande blommor. Här hav vi samlat bilder från i huvudsak Ulriksdals Trädgård på Kivik. Läs mer>>