logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Öppet Sortiment Presentkort Acer Camellia Magnolila Övriga Perenner Helleborus Paeonia

Julrosor - Helleborus

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

Julrosen Helleborus x ericsmithii 'HGC Pink Frost' slår ut i vitt och blir med åldern allt mera plommonfärgad. Detta är en kraftigväxande korsning som till skillnad från de vanliga hybridjulrosorna också har ett vackert bladverk under sommaren.

Julrosor, Helleborus, är ett fascinerande släkte. När vintern är som mörkast tittar de första knopparna fram, som en föraning om vår. Inte ens snö och is förmår kuva livskraften. Så fort temperaturen går på plus sträcker de på sig, ruskar lite på ståndarna och breder behagfullt ut blombladen får att åter möta ljuset. Variationen i färg och form är stor, ändå finns här inte fler arter än man lätt kan överblicka. Och att skapa nya kombinationer är lätt. Villigt låter de sig korsas med kusiner från när och fjärran. Det är att låta sig förföras och på Ulriksdal har vi förälskat oss i julrosor på allvar.

I samband med påsken är ni alla välkomna till Ulriksdals Trädgård på Kivik och titta på alla julrosor. Då har vi fyllt upp plantskola och växthus med massor av olika sorter av julrosor. Läs mer>>

Vi får många frågor om hur man bäst sköter sina julrosor under julen och vilka sorter som är lämpliga. Här har har vi samliat info om just Julrosor till jul. Läs mer>>

Lite kort om skötsel och släktet finns att läsa här. Läs mer>>

Här har vi samlat bilder av julrosor från framförallt Ulriksdals Trädgård på Kivik. Läs mer>>

Och slutligen rekommenderar vi alla er som är extra intresserade av julrosor att studera vår webb om bara julrosor; www.julrosor.se.