logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc
Femårig planta av Camellia japonica 'Coquettii'.


Sortiment Frilandskamelia

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttade vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

För snart tio år sedan "upptäckte" vi de undersköna Frilandskameliorna i Nordtyskland. Botaniska Trädgården i Hamburg var en av inspirationskällorna. Samtidigt fann vi en leverantör av härdiga kamelior utanför Bremen.

Under flera år har vi nu kunnat förse er med de härdigaste sorterna som finns och plantmaterial odlat inte så långt från Sydsverige. Tyvärr har Helmuth gått i pension och lade ner verksamheten år 2014.

Sedan dess har vi letat alternativ och vi är nu glada att inför säsongen 2017 kunna erbjuda er ett spännande sortiment av de allra mest härdiga kameliorna. Plantorna kommer från en mindre odlare i Belgien som just specialiserat sig på frilandskamelior.

Våra sorter är de härdigaste sorterna som finns av kamelior. Plantornas ålder är fyra år eller mer. Mindre plantor än fyra år ska man absolut inte försöka plantera på friland i Sverige.

Inför säsongen 2020 har vi inte så många kamelior kvar. Men de vi har kan ståta med en fantastisk knoppsättning. Tack vare fjolårets varma sommar är en det en mycket riklig knoppsättning. Så vill du njuta av rikblommande kamelior till våren i orangeri eller på friland, passa då på att fynda nu!

Här kan vi läsa vår sortimentslista för år 2020. Läs mer>>