logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Öppet Sortiment Presentkort Acer Camellia Magnolia Övriga Perenner Helleborus Paeonia

Frilandskamelia

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

TV-inspelning

Camellia japonica 'Coquettii'

Vi har under flera år beundrat kameliorna med sina underbara blommor. Men tänkt att detta är väl endast växter som kräver vinterförvaring under tak. Och visst är det fantastiskt att kunna ha en rikblommande kamelia i uterummet. Men än mer spännande vore att kunna odla dem på friland!

I norra Tyskland, bl a i Botaniska Trädgården i Hamburg, har vi sett många fina frilandskamelior och under senare år har det kommit allt fler sorter som påstås vara härdiga ner till -21 C. Men för att lyckas med frilandskamelior är det viktigt att ha anpassade sorter, äldre och kraftigt plantmaterial samt att gärna ge buskarna lite extra skydd under vinter och då vårsolen kommer. Läs mer under Skötsel>>.

Under "Hitta rätt kamelia" kan ni läsa mer om de sorter som kan vara aktuella för frilandsodling. Givetvis går dessa också utmärkt att odla i krukor som placeras i inglasade uterum. Läs mer>>

I bildgalleriet har vi samlat bilder på både växtform och de underbara blommorna. Läs mer>>

Inför säsongen år 2017 har vi åter ett riktigt intressant sortiment med de allra härdigaste kameliorna. Plantorna är minst fyra år gamla och de flesta i full blom lagom tills vi öppnar plantskolan till påsk. Läs mer>>

Här finns en sammanfattande tabell för att du enklare ska kunna välja rätt kamelia till din trädgård. Läs mer>>