logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc
Helleborus x hybridus 'Black'

Julrosor - Sortiment

Vi har ett brett sortiment av julrosor anpassade både för samlaren och den mera normala trädgårdsägaren som uppskattar den rikliga blomningen på senvåren.

Här är en lista på årets sortiment>> OBS LÄNKA!!!!!!.

Hos oss kan ni alltid hitta de lite annorlunda växterna. När vi började med julrosor för drygt 10 år sedan var hela släktet relativt okänt. Nu har de emellertid blivit betydligt vanligare. Under de senaste åren har det kommit många nya mikroförökade sorter av framförallt hybridjulrosen.

I vårt sortiment ingår flera olika sorter av dessa kraftiga, mikroförökade sorter. Fördelen med dessa är att alla plantor är identiska, så även om ni köper plantor på sommaren kan vi garantera att blommorna ser ut exakt som på bilderna. Bland vanliga fröförökade plantor finns det alltid en viss variation i utseendet och då är det bäst att köpa blommande exemplar om man vill veta exakt hur blomman ska se ut.

Vi har gjort många resor till England för att besöka julrosförädlare och njuta av alla deras nya sorter. På RHS Wisley har vi sett fantastiska exemplar sålda under Varumärket Harvington. Dessa julrosor är framtagna av Hugh Nunn, en av Englands främsta julrosförädlare. Vi är mycket glada att under säsongen 2014 kunna introducera detta sortiment av julrosor för svenska trädgårdsentusiaster.

ccc
Helleborus x hybridus 'Yellow'

Utöver dessa ofta färgranna hybridjulrosor har vi flertalet av de arter som finns inom släktet. Vissa är riktiga skönheter, ofta lite mer gracila i växtsättet, medan andra ganske mest tilltalar samlare som vill kunna visa upp de drygt 20 arter som finns inom släktet.

Under de allra senaste åren har det dessutom kommit nya korsningar mellan olika arter. En mycket vacker sådan korsning är Helleborus niger x orientalis.

En mera komplett genomgång av olika arter och sorter finner ni på vår webb om bara julrosor; www.julrosor.se Läs mer>>