logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Julrosor - Helleborus

Julrosen Helleborus x ericsmithii 'HGC Pink Frost' slår ut i vitt och blir med åldern allt mera plommonfärgad. Detta är en kraftigväxande korsning som till skillnad från de vanliga hybridjulrosorna också har ett vackert bladverk under sommaren.

Julrosor, Helleborus, är ett fascinerande släkte. När vintern är som mörkast tittar de första knopparna fram, som en föraning om vår. Inte ens snö och is förmår kuva livskraften. Så fort temperaturen går på plus sträcker de på sig, ruskar lite på ståndarna och breder behagfullt ut blombladen får att åter möta ljuset. Variationen i färg och form är stor, ändå finns här inte fler arter än man lätt kan överblicka. Och att skapa nya kombinationer är lätt. Villigt låter de sig korsas med kusiner från när och fjärran. Det är att låta sig förföras och på Ulriksdal har vi förälskat oss i julrosor på allvar.

I samband med påsken är ni alla välkomna till Ulriksdals Trädgård på Kivik och titta på alla våra julrosor. Då har vi fyllt upp plantskola och växthus med massor av olika sorter av julrosor. Läs mer>>

Vi får många frågor om hur man bäst sköter sina julrosor under julen och vilka sorter som är lämpliga. Här har har vi samliat info om just Julrosor till jul. Läs mer>>

Här kan ni läsa mer om vårt sortiment av julrosor. Läs mer>>

Lite kort om skötsel och släktet finns att läsa här. Läs mer>>

Här har vi samlat bilder av julrosor från framförallt Ulriksdals Trädgård på Kivik. Läs mer>>

Och slutligen rekommenderar vi alla er som är extra intresserade av julrosor att studera vår webb om bara julrosor; www.julrosor.se.