logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Klassisk engelsk trädgårdskonst

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

TV-inspelning

Från en av Englands största tillverkare av klassisk engelsk trädgårdskonst importerar vi ett brett urval av statyer, urnor, tråg, bänkar, fontäner, djur, fågelbad, gargoyles, gremlins och troll. Alla dessa är tillverkade i väderbeständig betong som tål att stå ute på vintern. Man måste givetvis se till att de inte vattenfylls så att isen kan spränga urnor och liknande. En bidragande orsak till att vi valde att samarbeta med denna leverantör är att produkterna är behandlade för att få en antikgrå yta. Många andra leverantörer har produkter gjorda av gulfärgad sandsten eller vit marmorimitation. Dessa tycker vi många gånger blir för påträngande. Den gamla fruktkällaren på Ulriksdals Trädgård på Kivik har blivit utställningssal och även runt plantskolan finner ni ett stort urval av produkter. På dessa sidor presenterar vi sortimentet med bilder från plantskolan, nöjda kunders trädgårdar samt leverantörens bildarkiv.

Producentens hela sortiment finns i denna katalog. Läs mer>>

Här har vi gjort en enklare katalog med vårt normala sortiment. Läs mer>>

Klassiska statyer. Läs mer>>

Urnor, vaser och tråg. Läs mer>>

Fontäner och fågelbad. Läs mer>>

Bänkar. Läs mer>>

Katter, hundar och andra djur. Läs mer>>

Gargoyles, gremlins, troll och andra figurer. Läs mer>>

De mindre gargoyles och gremlins, Läs mer>>, som väger cirka 5 kg skickar vi gärna på postorder inom Sverige.

Från och med flytten till Kåseberga har vi också möjlighet att leverera varor direkt hem till er i hela Sverige. Detta förutsätter att tillverkaren i England kan lasta en hel pall som sedan Schenker levererar direkt hem till er. Beställningen måste vara på minst ca 500 kg. Detta är ju ett väldigt smidigt och prisvärt alternativ om ni vill ha t ex en bänk, några urnor stående på plintar och kanske en staty. Skicka email till mig med uppgifter om vilka produkter ni är intresserade av så återkommer vi med offert på produkterna inkl frakt hem till er. Glöm inte att ange leveransadress så att jag exakt kan räkna ut frakten. Efter beställning brukar det ta 3-4 veckor med leverans.

TV-inspelning