logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Klassiska statyer, Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Statyer vid ingången till den gamla fruktkällaren på Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Klassiska statyer

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

Vill du ha en eget konstverk av Michelangelo eller antika grekiska mästare i trädgården? De äkta varorna kan vi inte erbjuda, men däremot mycket välgjorda avgjutningar i väderbeständig betong. Statyer som kan stå ute året om utan att skadas av vinterns kyla.

År 1504 blev Michelangelo färdig med sin numera klassiska staty av den bibliska kungen David just innan drabbningen med jätten Goliath. Originalet är drygt 5 m högt och finns i Florens. Hos oss finner du en mindre staty på dryga metern. Vi har normalt också en byst av David.

En mera påklädd byst av den grekiska kärleksgudinnan Afrodite finns också som komplement till Davidsstatyn.

I den romerska mytologin motsvaras den grekiska kärleksgudinnan Afrodite av Venus. Den mest kända statyn av henne är 'Venus från Milo'. Fastän namnet så är detta en grekisk staty från ca 100 f. Kr. Originalet, utan armar, finns på Louvren i Paris.

Ytterligare en grekisk gudinna, Pandora, har i senare upplagor blivit en uppskattad trädgårdsstaty. Pandora var den första kvinnan och när hon öppnade en ask, 'Pandoras ask', släpptes all världens lidande ut.

Dessutom har vi ett antal statyer som passar väl in i romantiska engelska trädgårdar, såsom t ex 'De fyra årstiderna', 'Rose Girl', 'Shy Girl,' 'Fredrike' och 'Victorian Girl'.

Här är bilder av ett urval av de klassiska engelska statyerna och urnorna som vi har till salu i butiken. Bilderna är tagna i vår egen trädgård samt hos några trogna kunder.

Bilder från trädgård på Skånes sydkust

Bilder från trädgård på Skånes västkust

Bilder från Ulriksdals Trädgård på Kivik.