logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Butik

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

Statyer och urnor

Statyer och urnor vid entrén till plantskolan på Ulriksdals Trädgård på Kivik.

Genom åren har vi allt mer koncentrerat vår verksamhet på växter. Dels för att vi själva tycker det är roligare att arbeta med levande ting och dels beroende på den positiva respons som vi fått från våra kunder.

Men en del lite annorlunda kvalitetsvaror har vi inte kunnat lämna.

Statyer, figurer och urnor gjutna i väsderbeständig betong tycker vi platsar i många engelskinspirerade trädgårdar. Givetvis klassiska urnor, men också "antika" statyer och hemska/roliga figurer som på rätt sätt skapar upplevelser i trädgården. Vårt sortiment tar vi hem från några av Englands främsta tillverkare. Läs mer>>

Vi verkar mitt i Sveriges fruktodlingsdistrikt och tycker liksom många av våra kunder att det är tråkigt när man inte kan utnyttja all frukt. Det var så vi började göra egen äppelmust och nu är det en av årets höjdpunkter när säsongens must åter kan produceras. Både i butiken och på postorder säljer vi nu rejäla fruktpressar i olika storlekar och anpassade för hobbyodlare. Läs mer>>