logga

Magnolia 'Galaxy'
Crocus
Trillium
Näsduksträdet i full blom
Ginkgo biloba 'Horizontalis'
Svart julros
Gremlins
Camellia japonica 'Coquettii.
Höst på altan. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Acer palmatum 'Beni komachi'
Höst. Ulriksdals Trädgård på Kivik.
Äppelpressning på Ulriksdals Trädgård på Kivik.
ccc
Acer palmatum 'Beni komachi' med sin vackraste laxröda vårfärg.

April 2018 sålde vi fastigheten Ulriksdal på Kivik. En mindre del av verksamheten med främst odling av japanska lönnar flyttar vi våren 2019 till Kåseberga och använder där marknadsnamnet "Aceratum - Kåseberga". Företagets kontor finns i Ystad, se adress nedan.

Denna webb om trädgården på Ulriksdal har vi endast kvar som ett historiskt dokument för nya och gamla kunder som vill ta del av webbens omfattande växtinformation. Plantskola, butik och visningsträdgård har alltså stängts. Välkomen att kontakta oss för att köpa lönnar i Kåseberga. Vi kommer fortsättningsvis också att sälja fruktpressar på postorder och i butik i Kåseberga.

Guidade visningar

Från och med år 2016 är trädgården helt stängd för visningar, både gruppbokningar och "Botanisk vandring i Tid och Rum". Under många år har vi försökt finna ett koncept för att kunna ha trädgården tillgänglig. Men varje år har detta resulterat i stora kostnader för oss. Därför beslutade vi att från och med år 2016 koncentrera våra resurser på plantskolan och helt hålla trädgården stängd för visningar och aktiviteter.

Hela trädgården är enbart tillgänglig vid våra förbokade guidade visningar.

Då vandrar vi under ca en timma genom trädgården och berättar om arboretets ovanliga träd och de av säsongens perenner som är aktuella. Efter den guidade visningen är besökarna välkomna att själva ströva omkring i trädgården, äta medhavd picknick eller besöka plantskolan.

Själva gudningen anpassar vi till säsongen och till gruppens önskemål. Dessa guidade visningar beställs både av större grupper från researrangörer och trädgårdsföreningen, men också av mindre privata grupper som verkligen vill lära känna trädgårdens unika växter.

De guidade visningarna måsta förbokas. Priset är 2.500 kr inkl moms och oavsett gruppens storlek (dock max 50 personer).